Az Excel összefűz két vagy több cellát, ha erre van szükséged. Cellákat, szövegrészeket kétféle módszerrel is össze tudsz fűzni Excelben. Az egyik az ÖSSZEFŰZ függvény, a másik egy karakter. Excelben, nézzük meg ezeket!

Sokszor előfordul Excel fájlokban, hogy egy, vagy több cellában lévő adatot jó lenne egyetlen cellában egyesíteni. Ilyenkor semmiképp ne állj neki egyesével. Inkább válassz az alábbi két módszerből egyet, ami szimpatikus számodra. Az egyik egy képlet, a másik egy függvény, amelyet ha jól megírsz, egyetlen másolással az egész oszlopra alkalmazhatod függetlenül attól, hogy hány soros az adathalmazod.

Online Excel tanfolyam

ÖSSZEFŰZ függvény

Az ÖSSZEFŰZ függvény (angolul CONCATENATE függvény) több szövegdarabot egyetlen szöveggé fűz össze. Adott az alábbi példa, vezetékneveket és keresztneveket fűzöm össze teljes névvé.

Tehát az Excel összefűz két vagy több cellát abba a cellába, amelyikbe megírod a függvényt.

Excel összefűz

Egyenlőségjel után írjuk be az ÖSSZEFŰZ függvényt, majd hivatkozzuk be az első cellát:

Összefűz függvény

Ezután viszont nem a keresztnév következik, hanem egy szóközt kell beletennünk, hogy ne az legyen az eredmény, hogy NagyÁron. A szóköz viszont nem cellahivatkozás, hanem szöveges karakter, így ezt idézőjelek között kell megadni, majd jöhet utána a keresztnevet tartalmazó cella.

Excel összefűz függvény

=ÖSSZEFŰZ(A4;” „;B4)

Másoljuk le, és kész is.

Összefűzés Excel

Összefűzés karakterrel

Ugyanezt megtehetjük egy karakterrel is, ez a & (Ctrl + C billentyűkombináció). Ez képletként fog működni, = után be kell hivatkozni a részeket, amelyeket össze szeretnénk fűzni, de minden rész közép oda kell tenni ezt a & jelet.
=A4&” „&B4

Excel összefűzés

Ez az a két módszer tehát, amivel az összefűzéseket elvégezheted.

Ha további példákat szeretnél megnézni a témában, olvasd el Szövegrészek összefűzése egyszerűen bejegyzésünket is az excelneked.hu-n:

Vagy ajánlom neked az Összefűzés Excelben – Több lehetőség bejegyzésünket is, melyben további új függvényekkel ismerkedhetsz meg az összefűzéshez.